Kartofler, hvide 85°/1:30

Til ”De ”almindelige” kartofler (evt. med krydderier). Hvis de er nye, skal de kun have 1:00.

4 personer som tilbehør

  • 600 g faste kartofler af mellemstørrelse
  • 25 g smør
  • 6 g (en stor tsk) salt
  • Evt. skyllede (og skoldede) krydderurter som rosmarin, timian eller persille
  1. Skræl kartoflerne (vinterskrællen er tyk og bliver ikke mør i sous vide).
  2. Læg kartoflerne i posen i et lag og fordel smør og saltet over. Kom evt. krydderurter ved.
  3. Tilberedes efter smag (her er brugt 85°/1:30, andre tid/temperaturer side 292).
  4. Hvis maden tilberedes sous vide nogle dage i forvejen:
    • Lad kartoflerne blive i posen og køl den ned med rindende, koldt vand. Herefter kan kartoflerne holde sig nogle dage på køl.
    • Inden videre tilberedning: Læg posen i varmt hanevand en halv time for at lune maden.
  5. Hæld væden fra og hæld kartoflerne i et opvarmet fad og server straks.

Passer godt til

Sauce
Bearnaise
Mayonnaise
Mornaysauce
Pesto
Vinaigrette

Opskrifter, tekst og illustrationer fra Karsten Tanggaard: Sous vide 2.0 og Sous vide-håndbogen. Sidetal henviser til Sous vide 2.0.

(C) Copyright Karsten Tanggaard, 2019-2024.

Læs mere om bøgerne Sous vide 2.0  og Sous vide-håndbogen og  hvor de kan købes.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *