Til ”De ”almindelige” kartofler (evt. med krydderier). Hvis de er nye, skal de kun have 1:00.
4 personer som tilbehør
- 600 g faste kartofler af mellemstørrelse
- 25 g smør
- 6 g (en stor tsk) salt
- Evt. skyllede (og skoldede) krydderurter som rosmarin, timian eller persille
- Skræl kartoflerne (vinterskrællen er tyk og bliver ikke mør i sous vide).
- Læg kartoflerne i posen i et lag og fordel smør og saltet over. Kom evt. krydderurter ved.
- Tilberedes efter smag (her er brugt 85°/1:30, andre tid/temperaturer side 292).
- Hvis maden tilberedes sous vide nogle dage i forvejen:
- Lad kartoflerne blive i posen og køl den ned med rindende, koldt vand. Herefter kan kartoflerne holde sig nogle dage på køl.
- Inden videre tilberedning: Læg posen i varmt hanevand en halv time for at lune maden.
- Hæld væden fra og hæld kartoflerne i et opvarmet fad og server straks.
Passer godt til
Sauce |
---|
Bearnaise |
Mayonnaise |
Mornaysauce |
Pesto |
Vinaigrette |
Opskrifter, tekst og illustrationer fra Karsten Tanggaard: Sous vide 2.0 og Sous vide-håndbogen. Sidetal henviser til Sous vide 2.0.
(C) Copyright Karsten Tanggaard, 2019-2024.
Læs mere om bøgerne Sous vide 2.0 og Sous vide-håndbogen og hvor de kan købes.