Kartoflernes søde og fyldige fedme får et modspil i det sprøde skind og de friske krydderurter som timianen her. Lidt flagesalt over giver salt knas, og de kan serveres med en krydderurtecreme som en purløgs/skyrcreme der vil tilføre lidt friskhed – eller en bearnaise.
Til alle former for stegt kød. Kan krydres med blot salt og peber, eller man kan tilføje krydderurter som timian, rosmarin etc. og/eller lidt revet, tør ost.
4 personer som tilbehør
- 600 g faste kartofler af mellemstørrelse, med skræl
- 30 g smør, blødt
- 6 g (en stor tsk) salt
- 4 g (en lille tsk) bagepulver
- Evt. skyllede krydderurter som rosmarin, timian eller persille
- Evt. 50 g revet tør ost som parmesan, manchego eller vesterhavsost
- Skrub kartoflerne grundigt (skræl dem ikke, for skrællen holder sammen på indholdet når de knuses til sidst).
- Rør smør, salt og bagepulver sammen.
- Hæld kartofler og smør i en skål og rør rundt, så smørret fordeles på kartoflerne.
- Læg kartoflerne i posen i et lag.
- Pak ved maksimum tryk.
- Tilbered kartoflerne efter smag (her er brugt 85°/1:30).
- Hvis kartoflerne tilberedes sous vide nogle dage i forvejen: Lad kartoflerne blive i posen og køl den ned med rindende, koldt vand. Herefter kan kartoflerne holde sig nogle dage på køl.
- Tryk hver kartoffel i posen, så den ”knuses” let.
- Hæld væden fra og læg kartoflerne i en bradepande med den revnede side opad.
- Pensl/spray med olie, og drys salt og peber (og evt. krydderier) på.
- Bag i en 220°-250° varm ovn (varmluft) i ca. 20 min., til kartoflerne er brunet i kanterne.
Passer godt til
Sauce |
---|
Aïoli |
Bearnaise |
Mayonnaise |
Pesto |
Opskrifter, tekst og illustrationer fra Karsten Tanggaard: Sous vide 2.0 og Sous vide-håndbogen. Sidetal henviser til Sous vide 2.0.
(C) Copyright Karsten Tanggaard, 2019-2024.
Læs mere om bøgerne Sous vide 2.0 og Sous vide-håndbogen og hvor de kan købes.
Jeg har lavet kartoflerne mange gange og nyder dem lige meget hver gang og ingen gæster er blevet skuffede- super dejligt
Godt at du også har succes med dem!