Kryddersmør er smør med krydderurter blandet i. Det er godt til grillmad, eller til sous vide-tilberedte grøntsager som gulerod, asparges, majs eller blomkål.
4-6 personer (tilbehør til kød, fisk og grøntsager)
- 200 g koldt smør
- Krydderurteblanding (en af dem)
- 15 g ramsløgsblade, finthakket
- 20 g purløg, finthakket
- 30 g gremolata
- Tag smørret ud på køkkenbordet 1/2-1 time så det bliver blødt (så blødt, at den kan mases med en ske, men ikke mere). Hvis det skal blødgøres hurtigt: 15 sek. (ikke mere!) i mikrobølgeovnen i en tildækket skål.
- Rør den valgte krydderurteblanding i og rul til en rulle i bagepapir eller køkkenfilm.
- Sæt på køl i et par timer eller mere.
- Ved servering: Skær rullen i 1 cm tykke skiver, og læg dem på en kold tallerken.
Passer godt til
Type | Råvare | Sous vide 2.0, side | Sous vide-håndbogen, sidetal |
---|---|---|---|
Okse | Brontosaurus steak | 29 | |
Okse | Filet, bøf | 34 | |
Okse | T-bone | 91 | 59 |
Okse | Tyndsteg, bøf | 82 | 65 |
Okse | Tyndsteg, stykke | 91 | 67 |
Gris | Svinekotelet | 112 | 80 |
Fjerkræ | Kalkuncuvette | 142 | |
Fisk | Søtunge | 262 | 192 |
Grønt | Porre | 338 | 235 |
Grønt | Selleri | 328 | 238 |
Sauceguiden
Opskriften er en del af de mere 50 gratis opskrifter der findes i sauceguiden. Her kan du finde
- Varme og kolde saucer
- Søde og salte cremer
- Fonder
- Dressinger
Opskrifter, tekst og illustrationer fra Karsten Tanggaard: Sous vide 2.0 og Sous vide-håndbogen. Sidetal henviser til Sous vide 2.0.
(C) Copyright Karsten Tanggaard, 2019-2024.
Læs mere om bøgerne Sous vide 2.0 og Sous vide-håndbogen og hvor de kan købes.