Frisk creme i stedet for sauce. Den har lidt fedme fra mayonnaisen sammen med et friskt, syrligt bid fra skyren. Kendes også som mayonnaise/skyr-creme og purløgs/skyr-creme.
4 personer (tilbehør)
- 100 g skyr (eller græsk 10 % yoghurt)
- 50 g god mayonnaise
- 30 g purløg og persille, purløg (eller dild og kørvel til fisk), finthakket
- 10 g skal og saft af (¼) lime (evt. citron)
- Salt og peber
- Rør skyr/yoghurt og mayonnaise sammen og rør krydderurter, limesaft og -skal i.
- Smag til.
- Dæk skålen med køkkenfilm og sæt den på køl til servering.
Kan holde sig en dag tildækket og på køl.
Passer godt til
Type | Råvare | Sous vide 2.0, side | saucealias | Sous vide-håndbogen, sidetal |
---|---|---|---|---|
Fisk | Fjæsing | 262 | 158 | |
Fisk | Knurhane | 168 | ||
Fisk | Ørred | 262 | 196 | |
Fjerkræ | Kalkunbryst | 196 | 141 | |
Gris | Ribbensteg | 126 | 91 | |
Gris | Skinkemignon | 140 | 97 | |
Grønt | Blomkål | 336 | 216 | |
Grønt | Broccoli | 336 | 217 | |
Grønt | Forårsløg | 316 | 220 | |
Grønt | Glaskål | 337 | 221 | |
Grønt | Jordskok | 337 | 227 | |
Grønt | Løg | 338 | 230 | |
Grønt | Persillerod | 338 | 234 | |
Grønt | Selleri | 328 | 238 | |
Okse | Chuck flap | 30 | ||
Okse | Roastbeef | 86 | 55 | |
Skaldyr | Blæksprutte, 10-armet | 224 | 201 | |
Vildt | Dyremørbrad | 179 | 120 |
Sauceguiden
Opskriften er en del af de mere 50 gratis opskrifter der findes i sauceguiden. Her kan du finde
- Varme og kolde saucer
- Søde og salte cremer
- Fonder
- Dressinger
Opskrifter, tekst og illustrationer fra Karsten Tanggaard: Sous vide 2.0 og Sous vide-håndbogen. Sidetal henviser til Sous vide 2.0.
(C) Copyright Karsten Tanggaard, 2019-2024.
Læs mere om bøgerne Sous vide 2.0 og Sous vide-håndbogen og hvor de kan købes.