Kvædemarmelade indeholder sukker og citronskiver, der sammen med den tilberedt kvæde giver en dyb bitter/sød-smag, der er et godt modspil til søde og/eller fede desserter eller som supplement til ost. Marmeladen er ikke udkogt (stykkerne har stadig struktur), og den kan gemmes i lang tid i køleskab.
30 personer (tilbehør til ost eller dessert), ca. 30 g/person
- 450 g kvædestykker, klargjort vægt (af 2 kvæder á ca. 275 g)
- 340 g sukker (75 % af klargjort kvædevægt)
- 90 g (1) økologisk citron (20 % af klargjort kvædevægt) i 1 cm skiver
- Skræl kvæderne, flæk dem og grav kernehuset ud med et melonjern (eller en teske). Fjern også stilk og blomst.
- Flæk de halve kvæder i 3-4 stykker og skær dem i 1 cm skiver.
- Læg kvæderne i poser i ét lag.
- Vej hver pose, og kom 75 % sukker og 20 % citronskiver i.
- Pak, så posen slutter tæt.
- Tilbered 90°/12:00.
- Efter tilberedning: Køl af et kvarter i koldt rindende vand, og læg så posen på køl. (Efter tilberedning kan posen opbevares på køl i lang tid.)
Opskrifter, tekst og illustrationer fra Karsten Tanggaard: Sous vide 2.0 og Sous vide-håndbogen. Sidetal henviser til Sous vide 2.0.
(C) Copyright Karsten Tanggaard, 2019-2024.
Læs mere om bøgerne Sous vide 2.0 og Sous vide-håndbogen og hvor de kan købes.