Laksesalat 52°/0:30

Den friske laksesalat kan forberedes en dag i forvejen og opbevares på køl, og man kan bruge en rest laks eller tilberede laksen til retten. En frisk salat og sprødt brød supplerer salaten godt.

8 personer (forret)

  • 5 x 100 g frosne laksestykker (eller lakseørred)
  • 1 tsk (5 g) salt
  • 25 g fennikel i 2 mm tern
  • 100 g forårsløg i 2 mm tern
  • 80 g cornichoner, finthakkede
  • 250 g cherrytomater, kun det grofthakkede kød
  • 75 g kapers, finthakkede
  • 150 g græsk yoghurt (10 %)
  • Salt og peber
  • 30 g saft af (1) lime (evt. citron)
  • 1-2 hjertesalat i tynde strimler
  • 8 store kviste dild
  • Ristet brød eller ovntørrede rugbrødsflager (side 364).
  1. Tag laksestykkerne ud af frostemballagen og salt på kødsiden.
  2. Læg laksestykkerne i en pose med afstand imellem, så varmen kan komme til fra alle sider.
  3. Vakuumer ved maksimalt tryk.
  4. Tilbered efter ønske (her er brugt 52°/0:30, andre tider/temperaturer side 240).
  5. Køl af i posen i koldt vand 15-20 min.
  6. Fjern evt. skind og del i flager/mos let.
  7. Sæt på køl, evt. til næste dag.
  8. Bland alle ingredienserne (evt. undtagen salatblade og dild) i en stor skål og smag til med salt, peber og limesaft. Kan nu vente på køl i op til 3-4 timer.

FORSLAG TIL TILBEHØR

  • Frisk, grøn salat
  • Brød

ANDRE SERVERINGSFORSLAG

  • Wraps eller madpandekager
  • Tarteletter

Opskrifter, tekst og illustrationer fra Karsten Tanggaard: Sous vide 2.0 og Sous vide-håndbogen. Sidetal henviser til Sous vide 2.0.

(C) Copyright Karsten Tanggaard, 2019-2024.

Læs mere om bøgerne Sous vide 2.0  og Sous vide-håndbogen og  hvor de kan købes.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *