Den friske laksesalat kan forberedes en dag i forvejen og opbevares på køl, og man kan bruge en rest laks eller tilberede laksen til retten. En frisk salat og sprødt brød supplerer salaten godt.
8 personer (forret)
- 5 x 100 g frosne laksestykker (eller lakseørred)
- 1 tsk (5 g) salt
- 25 g fennikel i 2 mm tern
- 100 g forårsløg i 2 mm tern
- 80 g cornichoner, finthakkede
- 250 g cherrytomater, kun det grofthakkede kød
- 75 g kapers, finthakkede
- 150 g græsk yoghurt (10 %)
- Salt og peber
- 30 g saft af (1) lime (evt. citron)
- 1-2 hjertesalat i tynde strimler
- 8 store kviste dild
- Ristet brød eller ovntørrede rugbrødsflager (side 364).
- Tag laksestykkerne ud af frostemballagen og salt på kødsiden.
- Læg laksestykkerne i en pose med afstand imellem, så varmen kan komme til fra alle sider.
- Vakuumer ved maksimalt tryk.
- Tilbered efter ønske (her er brugt 52°/0:30, andre tider/temperaturer side 240).
- Køl af i posen i koldt vand 15-20 min.
- Fjern evt. skind og del i flager/mos let.
- Sæt på køl, evt. til næste dag.
- Bland alle ingredienserne (evt. undtagen salatblade og dild) i en stor skål og smag til med salt, peber og limesaft. Kan nu vente på køl i op til 3-4 timer.
FORSLAG TIL TILBEHØR
- Frisk, grøn salat
- Brød
ANDRE SERVERINGSFORSLAG
- Wraps eller madpandekager
- Tarteletter
Opskrifter, tekst og illustrationer fra Karsten Tanggaard: Sous vide 2.0 og Sous vide-håndbogen. Sidetal henviser til Sous vide 2.0.
(C) Copyright Karsten Tanggaard, 2019-2024.
Læs mere om bøgerne Sous vide 2.0 og Sous vide-håndbogen og hvor de kan købes.