Tarteletter med laks er en klassisk “mormor-“ret hvor den sprøde bund er fyldt med en blanding af fyld og en mild sovs. Her i en lidt friskere udgave med en salat af sous vide-tilberedt laks sammen med tomat, fennikel, forårsløg, kapers og corniconer. Fyldet kan forberedes dage i forvejen, og kommes i den lunede tartelet før serveringen.
En frisk og sprød salat supplerer retten godt.
4 personer (forret eller frokostret), 12 tarteletter med ca. 55 g fyld hver
- 600 g laksesalat (halv portion)
- 50 g græsk yoghurt (10 %)
- 50 g mayonnaise
- 5 g dild til pynt
- 12 store tarteletter
- Tilbered laksesalaten.
- Varm tarteletterne med bunden opad i ovnen (5-6 min ved 200°).
- Bland den ekstra yoghurt og mayonnaise i laksesalaten.
- Fordel fyldet i tarteletterne, pynt med dild og server med det samme (de bliver hurtigt bløde).
ANDRE SERVERINGSFORSLAG (fyld i tarteletterne)
- Kylling, asparges, champignon og bechamelsauce
- Laks med grønne asparges og hollandaise
- Torsk med spinat og hollandaise
Opskrifter, tekst og illustrationer fra Karsten Tanggaard: Sous vide 2.0 og Sous vide-håndbogen. Sidetal henviser til Sous vide 2.0.
(C) Copyright Karsten Tanggaard, 2019-2024.
Læs mere om bøgerne Sous vide 2.0 og Sous vide-håndbogen og hvor de kan købes.