Laksesalat-tarteletter

Tarteletter med laks er en klassisk “mormor-“ret hvor den sprøde bund er fyldt med en blanding af fyld og en mild sovs. Her i en lidt friskere udgave med en salat af sous vide-tilberedt laks sammen med tomat, fennikel, forårsløg, kapers og corniconer. Fyldet kan forberedes dage i forvejen, og kommes i den lunede tartelet før serveringen.

En frisk og sprød salat supplerer retten godt.

4 personer (forret eller frokostret), 12 tarteletter med ca. 55 g fyld hver

  • 600 g laksesalat (halv portion)
  • 50 g græsk yoghurt (10 %)
  • 50 g mayonnaise
  • 5 g dild til pynt
  • 12 store tarteletter
  1. Tilbered laksesalaten.
  2. Varm tarteletterne med bunden opad i ovnen (5-6 min ved 200°).
  3. Bland den ekstra yoghurt og mayonnaise i laksesalaten.
  4. Fordel fyldet i tarteletterne, pynt med dild og server med det samme (de bliver hurtigt bløde).

ANDRE SERVERINGSFORSLAG (fyld i tarteletterne)

Opskrifter, tekst og illustrationer fra Karsten Tanggaard: Sous vide 2.0 og Sous vide-håndbogen. Sidetal henviser til Sous vide 2.0.

(C) Copyright Karsten Tanggaard, 2019-2024.

Læs mere om bøgerne Sous vide 2.0  og Sous vide-håndbogen og  hvor de kan købes.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *