Lammekøllen er her udbenet og delt i muskler, og den bliver saftig, mør og med en mild smag af lam – og er nem at udskære pænt. Den bliver mindre rød når den har været udskåret nogle minutter, men hvis man vil have den endnu mindre rød/rosa, kan man sætte temperaturen op til 64°.
De mindre stege gør det nemme at udskære portionsstykker af en god størrelse til sidst.
6-8 personer
- 1 udbenet lammekølle, delt i muskler på 5 cms højde (af ca 2.000 g kød)
- 12 g salt
- Udben (se fremgangsmåde for udbening af lammekølle her) og del den i muskler. Salt kødet.
- Tilbered kødet efter smag (her er brugt 60°/2:15, flere tider/temperaturer i bøgerne).
- Gem evt. kødet på køl (Se: Cook-chill længere nede).
- Grill eller brun kødet ved kraftig varme 1-2 min på alle sider. og skær i 1 cm skiver.
Se hele siden med opskrift, flere billeder, tips og tricks fra “Sous vide-håndbogen” (den gratis læseprøve med udsnit).
Prøv noget nyt – og få flere succeser på tallerkenen: Denne opskrift er en af de 60 opskrifter som blev endnu bedre end jeg forventede i min nye Sous vide-håndbogen. En fantastisk kombination af råvarer og sous vide som jeg i bogen mærkede med “Overraskende godt”.
Jeg har lavet en liste med de 60 eksempler (og opskrifter på mange af dem) her, så du nemt kan finde frem til dem – og forhåbentlig finde noget, som du IKKE har prøvet før. Jeg garanterer, at det bliver godt!
Cook-chill: Forbered i forvejen?
Du kan forberede maden i sous vide, køle posen ned og gemme den nogle dage:
- Køl posen ned i isvand i ½ time og læg posen på køl i op til 1 uge.
- Ca. 1 time før spisetid: Læg posen i et fad med varmt vand fra hanen, skift vandet et par gange.
Du kan se mere om cook-chill i videoen her.
Andre serveringsforslag
- Ratatouille tilberedt sous vide
- Squashmos med hvidløg, chili og lime og bagte gulerødder og persillerødder med timian.
- Bagte selleristave med hvidløg og salat af rosenkålsblade med gedeost og timianolie.
- Stegte kartofler, bagte tomater (fyldt med finthakket skalotteløg, persille, olie og parmesan) og yoghurtcreme med revet agurk.
- Perlebyg med fennikel, hjertesalat og blåbær.
- Tomatsalat (side 301) med fintskivet rødløg og groft brød.
- Ovnbagte jordskokker med æblestykker.
Passer godt til
Sauce |
---|
Grøn salsa |
Opskrifter, tekst og illustrationer fra Karsten Tanggaard: Sous vide 2.0 og Sous vide-håndbogen. Sidetal henviser til Sous vide 2.0.
(C) Copyright Karsten Tanggaard, 2019-2024.
Læs mere om bøgerne Sous vide 2.0 og Sous vide-håndbogen og hvor de kan købes.