Let og frisk alternativ til sauce til kød- og grøntsagsretter. Kendes også som krydderurtecreme og purløgs/skyr-creme.
4 personer (tilbehør)
- 150 g skyr (eller græsk 10% yogurt)
- 20 g (½ bundt) purløg (eller persille, dild eller koriander)
- 7 g (½ spsk) olivenolie
- Salt og peber
- Skyl og tør krydderurterne og hak dem fint.
- Bland dem godt sammen med de andre dele og smag til med salt og peber.
- Drys evt. med krydderurter.
Passer godt til
Type | Råvare | Sous vide 2.0, side | saucealias | Sous vide-håndbogen, sidetal |
---|---|---|---|---|
Skaldyr | Rejer (vannamei) | 244 | majonæse/skyr-creme | 206 |
Lam | Lammebov | 146 | majonæse/skyr-creme | 102 |
Grønt | Majskolbe | 300 | majonæse/skyr-creme | 232 |
Grønt | Asparges, grønne | 276 | majonæse/skyr-creme | 211 |
Gris | Svinefilet | majonæse/skyr-creme | 71 | |
Gris | St. Louis cut | 104 | majonæse/skyr-creme | 98 |
Gris | Spareribs | 104 | majonæse/skyr-creme | 98 |
Gris | Revelsben | 140 | majonæse/skyr-creme | 90 |
Gris | Kamben | 104 | majonæse/skyr-creme | 98 |
Gris | Flæskesteg | 108 | majonæse/skyr-creme | 72 |
Fjerkræ | Kyllingelår | 204 | majonæse/skyr-creme | 147 |
Fisk | Ørred | 262 | majonæse/skyr-creme | 196 |
Fisk | Torskerogn | 260 | majonæse/skyr-creme | 194 |
Sauceguiden
Opskriften er en del af de mere 50 gratis opskrifter der findes i sauceguiden. Her kan du finde
- Varme og kolde saucer
- Søde og salte cremer
- Fonder
- Dressinger
Opskrifter, tekst og illustrationer fra Karsten Tanggaard: Sous vide 2.0 og Sous vide-håndbogen. Sidetal henviser til Sous vide 2.0.
(C) Copyright Karsten Tanggaard, 2019-2024.
Læs mere om bøgerne Sous vide 2.0 og Sous vide-håndbogen og hvor de kan købes.