Denne rødkål er lidt mere frisk og let end de fleste købe-rødkål og er et godt supplement til fed (jule)mad. Giv den i stedet blot 1 time, hvis kålen skal være meget sprød (men helt færdig), eller 1 time og 30 min, hvis den skal have et blødt bid med blot en anelse sprødhed.
4 personer (tilbehør)
- 250 g rødkål, delt i kvarte, stokken fjernet og resten snittet fint
- 35 g æblecidereddike
- 20 g honning
- 3 g (½ tsk) salt
- Evt. krydderier i posen
- 1 allehånde
- ½ kanelstang
- 1 laurbærblad
- 1 stjerneanis
- 20 g hakkede valnødder (evt.)
- Hvis man bruger en almindelig vakuumsuger/skinne skal man først fryse eddike, salt og honning i posen (læg det fladt i fryseren, så fryser det på en halv time), ellers suges væden ud af posen og ind i maskinen under vakuumeringen.
- Læg rødkålen (sammen med evt. krydderier) i posen til de andre ingredienser.
- Pak ved maksimalt tryk.
- Tilbered 85°/1:15.
- Drys evt. med hakkede valnødder.
Opskrifter, tekst og illustrationer fra Karsten Tanggaard: Sous vide 2.0 og Sous vide-håndbogen. Sidetal henviser til Sous vide 2.0.
(C) Copyright Karsten Tanggaard, 2019-2024.
Læs mere om bøgerne Sous vide 2.0 og Sous vide-håndbogen og hvor de kan købes.