En fed og lidt skarp creme der passerr godt til f.eks. røget laks eller tynde skiver spidsbryst som pålæg. Man kan bruge halvt skyr eller græsk youghurt i stedet for kun creme fraiche, hvis cremen skal være lettere – eller creme fraiche/flødeskum, hvis den skal være mere luftig.
4-6 personer (tilbehør)
- 200 g creme fraiche, eller 100 g creme fraiche plus en af disse
- 100 g græsk yoghurt
- 100 g skyr
- 100 g flødeskum
- 30 g revet peberrod (mere eller mindre ift. smag)
- 10 g (2 tsk) citronsaft
- Vend ingredienserne sammen.
- Smag til med salt og peber, og evt. eksta citron.
- Pynt med lidt ekstra peberrod på toppen og server evt. ekstra peberrod til så man selv kan gøre cremen stærkere.
Passer godt til
Type | Råvare | Sous vide 2.0, side | Sous vide-håndbogen, sidetal |
---|---|---|---|
Fisk | Sild | 262 | 188 |
Grønt | Bede | 336 | 214 |
Grønt | Rødbede | 325 | 237 |
Okse | Kalvetunge | 91 | 61 |
Okse | Saltkød | 86 | 56 |
Okse | Spidsbryst | 66 | 58 |
Sauceguiden
Opskriften er en del af de mere 50 gratis opskrifter der findes i sauceguiden. Her kan du finde
- Varme og kolde saucer
- Søde og salte cremer
- Fonder
- Dressinger
Opskrifter, tekst og illustrationer fra Karsten Tanggaard: Sous vide 2.0 og Sous vide-håndbogen. Sidetal henviser til Sous vide 2.0.
(C) Copyright Karsten Tanggaard, 2019-2024.
Læs mere om bøgerne Sous vide 2.0 og Sous vide-håndbogen og hvor de kan købes.