Peberrodscreme

En fed og lidt skarp creme der passerr godt til f.eks. røget laks eller tynde skiver spidsbryst som pålæg. Man kan bruge halvt skyr eller græsk youghurt i stedet for kun creme fraiche, hvis cremen skal være lettere – eller creme fraiche/flødeskum, hvis den skal være mere luftig.

4-6 personer (tilbehør)

  • 200 g creme fraiche, eller 100 g creme fraiche plus en af disse
    • 100 g græsk yoghurt
    • 100 g skyr
    • 100 g flødeskum
  • 30 g revet peberrod (mere eller mindre ift. smag)
  • 10 g (2 tsk) citronsaft
  • Vend ingredienserne sammen.
  • Smag til med salt og peber, og evt. eksta citron.
  • Pynt med lidt ekstra peberrod på toppen og server evt. ekstra peberrod til så man selv kan gøre cremen stærkere.

Passer godt til

Sauceguiden

Opskriften er en del af de mere 50 gratis opskrifter der findes i sauceguiden. Her kan du finde

  • Varme og kolde saucer
  • Søde og salte cremer
  • Fonder
  • Dressinger

Opskrifter, tekst og illustrationer fra Karsten Tanggaard: Sous vide 2.0 og Sous vide-håndbogen. Sidetal henviser til Sous vide 2.0.

(C) Copyright Karsten Tanggaard, 2019-2024.

Læs mere om bøgerne Sous vide 2.0  og Sous vide-håndbogen og  hvor de kan købes.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *