Syltede perleløg er godt som syrligt modspil til stegt kød. Det kan holde sig i ugevis tildækket på køl.
8-10 personer (tilbehør)
- 250 g perleløg (køb dem evt. klargjorte og frosne)
- 100 g æbleeddike
- 70 g sukker
- 1 tsk hele peberkorn
- 1 tsk hele korianderfrø
Hvis løgene er friske (ellers gå til trin 2):
- Perleløgene kommes i kogende vand i 30-40 sek (for at blødgøre skallen) og derefter i iskoldt vand.
- Skær det alleryderste af rodenden af, og pil derefter skallen af med en lille, skarp kniv.
- Bland eddike, sukker, peberkorn og korianderfrø i en vakuumpose, og læg den i en fryser 1 time, så væsken fryser.
- Kom de pillede (hele) løg ned i posen og vakuumer ved maksimalt tryk.
- Læg posen i det opvarmede bad i den angivne tid.
- Køl ned og læg på køl, og lad det gerne trække i flere timer.
Passer godt til
Opskrifter, tekst og illustrationer fra Karsten Tanggaard: Sous vide 2.0 og Sous vide-håndbogen. Sidetal henviser til Sous vide 2.0.
(C) Copyright Karsten Tanggaard, 2019-2024.
Læs mere om bøgerne Sous vide 2.0 og Sous vide-håndbogen og hvor de kan købes.