Let og frisk alternativ til sauce til kød- og grøntsagsretter. Kendes også som krydderurtecreme og mayonnaise/skyr-creme.
4 personer (tilbehør)
- 150 g skyr (eller græsk 10% yogurt)
- 20 g (½ bundt) purløg
- 7 g (½ spsk) olivenolie
- Salt og peber
- Skyl og tør purløgene og skær dem i 1-2 mm ringe.
- Bland purløg, skyr og olivenolie godt sammen og smag til med salt og peber.
- Drys evt. med ekstra purløg.
Passer godt til
Type | Råvare | Sous vide 2.0, side | Sous vide-håndbogen, sidetal |
---|---|---|---|
Vildt | Dyremørbrad | 179 | 120 |
Okse | Roastbeef | 86 | 55 |
Okse | Chuck flap | 30 | |
Grønt | Selleri | 328 | 238 |
Grønt | Persillerod | 338 | 234 |
Grønt | Peberfrugt | 300 | 233 |
Grønt | Løg | 338 | 230 |
Grønt | Jordskok | 337 | 227 |
Grønt | Glaskål | 337 | 221 |
Grønt | Forårsløg | 316 | 220 |
Grønt | Broccoli | 336 | 217 |
Grønt | Blomkål | 336 | 216 |
Gris | Skinkemignon | 140 | 97 |
Gris | Ribbensteg | 126 | 91 |
Fjerkræ | Kalkunbryst | 196 | 141 |
Fisk | Knurhane | 168 |
Opskrifter, tekst og illustrationer fra Karsten Tanggaard: Sous vide 2.0 og Sous vide-håndbogen. Sidetal henviser til Sous vide 2.0.
(C) Copyright Karsten Tanggaard, 2019-2024.
Læs mere om bøgerne Sous vide 2.0 og Sous vide-håndbogen og hvor de kan købes.