Når man tilbereder rabarber sous vide på denne måde, er de møre, men stadig med lidt bid – og farve og smag er ekstraordinær. Her blandet med friske jordbær og en blød og frisk vaniljecreme til en rigtig sommerdessert.
Kan også anrettes i et dessertglas. Eller i en mørdejsbund som i Rabarbertærte med jordbær og vaniljecreme flødecreme.
6 personer
- Vaniljesukker
- 1 vaniljestang
- 100 g (rør)sukker
- Rabarber
- 200 g rabarber, i 2-3 cm stykker
- 70 g af vaniljesukkeret
- 200 g jordbær i ½ cm skiver
- Vaniljecreme
- 30 g af vaniljesukkeret
- 150 g piskefløde
- 50 g skyr
- 50 g letristede hasselnødder eller (evt. grønne som her) pistacienødder
- Vaniljesukker: Skrab kornene ud af vaniljestangen og mos dem ind i sukkeret. Blend evt. sukkeret så det ikke knaser i den færdige ret.
- Rabarber
- Bland rabarberstykker og 70 g af vaniljesukkeret godt sammen.
- Pak ved maksimalt tryk, så hver pose bliver maksimalt 3 cm tyk.
- Tilbered efter smag (her er brugt 60°/1:00, andre tider/temperaturer side 308).
- Køl poserne af og læg på køl i et par timer. Her kan de evt. holde sig flere uger i ubrudte poser.
- Klargør jordbær.
- Hæld saften fra rabarberne i en skål.
- Bland rabarber og jordbærskiver.
- Pisk fløden til skum og vend skyren og de sidste 30 g vaniljesukker i.
- Fordel nødder øverst, og dryp evt. rabarbersaften over.
Opskriften bruges i menuen “Studenterfest” – se køreplanen og alle de andre opskrifter her: Studenterfest – lav det hele i forvejen.
Opskrifter, tekst og illustrationer fra Karsten Tanggaard: Sous vide 2.0 og Sous vide-håndbogen. Sidetal henviser til Sous vide 2.0.
(C) Copyright Karsten Tanggaard, 2019-2024.
Læs mere om bøgerne Sous vide 2.0 og Sous vide-håndbogen og hvor de kan købes.