Rabarber med rabarberis eller vaniljecreme 60°/1:00

Når man tilbereder rabarber sous vide på denne måde her, bliver de møre men stadig med lidt bid – og farve og smag er ekstraordinær. Her med en blød og frisk vaniljecreme (eller rabarberis) til en rigtig sommerdessert.

Prøv at finde tynde, røde jordbærrabarber – de har den flotteste røde farve, og den sødeste smag.

Hvis rabarberne er meget tidligt på sæsonen (eller ikke er helt modne) kan de have behov for ca. 50% mere sukker og tid (f.eks. 70 g sukker og 30 min ekstra). Prøv at mærke på posen efter 1 time: Et stykke skal kunne knuses let (men stadig have struktur).

Rabarber er fantastiske som dessert (blot med en creme eller is til), på morgenmaden – eller som tilbehør til kød og fisk.

4 personer

  • Rabarber
    • 400 g rabarber (af 500 g rabarber med blade, eller evt. 400 g frosne rabarberstykker), renset og skåret i 2 cm stykker
    • 130 g sukker med vaniljekorn blandet i
  • Creme *)
    • 100 g piskefløde
    • 100 g skyr
    • 20 g (1 spsk) (vanilje)sukker
  • Evt. 40 g letristede hasselnødder eller pistacienødder
  1. Bland rabarberstykker og sukker godt sammen i en skål.
  2. Hæld rabarberne i en pose. Brug evt. flere poser, så hver pose bliver maksimalt 3 cm tyk.
  3. Vakuumer poserne ved maksimalt tryk.
  4. Tilbered ved den ønskede temperatur i den angivne tid.
  5. Køl poserne af og læg på køl i et par timer. Her kan de evt. holde sig flere uger i ubrudte poser.
  6. Rist evt. nødderne let (evt. i en anelse smør og sukker), de skal kun brunes let.
  7. Hæld saften fra rabarberne i en skål (kog den ind til sirup hvis den skal bruges).
  8. Pisk fløden til skum og vend skyr og sukker i.

*) Man kan også servere rabarberis til (som på billedet) i stedet for vaniljecreme. Lav 250 g rabarberis af 1/2 portion Creme anglaise med 250 g blendede, sous vide-tilberedte rabarber.

Anretning (portioner eller lavt fad): Fordel rabarber nederst, så et lag creme og tegn evt. striber med indkogt saft over. Drys evt. til sidst med grofthakkede og letristede nødder.

Passer godt til

Sauce
Vaniljecreme

Opskrifter, tekst og illustrationer fra Karsten Tanggaard: Sous vide 2.0 og Sous vide-håndbogen. Sidetal henviser til Sous vide 2.0.

(C) Copyright Karsten Tanggaard, 2019-2024.

Læs mere om bøgerne Sous vide 2.0  og Sous vide-håndbogen og  hvor de kan købes.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *