Kæmperejer 56°/0:30 på rugbrød med mayonnaise og dild

Dette er en rigtig rejemad med kæmperejer (vannamei), der egner sig godt til sous vide, fordi de let kan tilberedes til præcis den konsistens, man foretrækker. Efter sous vide-tilberedning træder den sarte skaldyrssmag rent frem og smager godt blot med salt og evt. lidt citron, eller til en rejemad på godt rugbrød som her.

Vælg rejer fra ASC-mærket opdræt (miljøvenligt og bæredygtigt) og vælg frosne rejer (”friske” vannameirejer er næsten altid optøede) og tilbered dem direkte fra frost. De store vejer ca. 20 g/stk. Saltvandsrejer smager af mere, men er dyrere og svære at skaffe.

4 personer (frokostret eller forret)

  • 400 g vannameirejer med skal og hoved (frosne)
  • 8 g salt
  • 1 tsk natron (mørner rejerne og giver en lidt smukkere farve. Man kan udelade det og lægge 5-10 min til tilberedningstiden)
  • 4 små stykker rugbrød, evt. let ristede (man kan også bruge hvidt brød, men rugbrødet giver mere karakter til retten)
  • 40 g mayonnaise
  • 10 g dildkviste
  • Evt. citronbåde
  1. Evt. hoved brækkes af, men behold skallen på.
  2. Drys med salt og evt. natron. Pak i ét lag.
  3. Tilbered rejerne efter smag (her er brugt 56°/0:30 fra frost).
  4. Køl af og fjern skallerne.
  5. Smør brødet med mayonnaise og fordel rejerne over. Kværn peber over og pynt med dildkviste og evt. citronbåde.

Andre serveringsforslag

  • Wakametang og chilisauce
  • Rejecocktail med sprøde grønne salatstrimler og
  • Thousand Island-dressing.
  • Risotto.
  • Ærter og dild.
  • Nye kartofler og koriander.
  • Limecreme og ristede mandler.

Passer godt til

Sauce
Mayonnaise/skyr-creme

Opskrifter, tekst og illustrationer fra Karsten Tanggaard: Sous vide 2.0 og Sous vide-håndbogen. Sidetal henviser til Sous vide 2.0.

(C) Copyright Karsten Tanggaard, 2019-2024.

Læs mere om bøgerne Sous vide 2.0  og Sous vide-håndbogen og  hvor de kan købes.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *