Dette er en rigtig rejemad med kæmperejer (vannamei), der egner sig godt til sous vide, fordi de let kan tilberedes til præcis den konsistens, man foretrækker. Efter sous vide-tilberedning træder den sarte skaldyrssmag rent frem og smager godt blot med salt og evt. lidt citron, eller til en rejemad på godt rugbrød som her.
Vælg rejer fra ASC-mærket opdræt (miljøvenligt og bæredygtigt) og vælg frosne rejer (”friske” vannameirejer er næsten altid optøede) og tilbered dem direkte fra frost. De store vejer ca. 20 g/stk. Saltvandsrejer smager af mere, men er dyrere og svære at skaffe.
4 personer (frokostret eller forret)
- 400 g vannameirejer med skal og hoved (frosne)
- 8 g salt
- 1 tsk natron (mørner rejerne og giver en lidt smukkere farve. Man kan udelade det og lægge 5-10 min til tilberedningstiden)
- 4 små stykker rugbrød, evt. let ristede (man kan også bruge hvidt brød, men rugbrødet giver mere karakter til retten)
- 40 g mayonnaise
- 10 g dildkviste
- Evt. citronbåde
- Evt. hoved brækkes af, men behold skallen på.
- Drys med salt og evt. natron. Pak i ét lag.
- Tilbered rejerne efter smag (her er brugt 56°/0:30 fra frost).
- Køl af og fjern skallerne.
- Smør brødet med mayonnaise og fordel rejerne over. Kværn peber over og pynt med dildkviste og evt. citronbåde.
Andre serveringsforslag
- Wakametang og chilisauce
- Rejecocktail med sprøde grønne salatstrimler og
- Thousand Island-dressing.
- Risotto.
- Ærter og dild.
- Nye kartofler og koriander.
- Limecreme og ristede mandler.
Passer godt til
Sauce |
---|
Mayonnaise/skyr-creme |
Opskrifter, tekst og illustrationer fra Karsten Tanggaard: Sous vide 2.0 og Sous vide-håndbogen. Sidetal henviser til Sous vide 2.0.
(C) Copyright Karsten Tanggaard, 2019-2024.
Læs mere om bøgerne Sous vide 2.0 og Sous vide-håndbogen og hvor de kan købes.