Rødbeder med perlespelt og gedeost

Tilbehør til kød eller en ret i sig selv. Retten er bedst kold og rødbeder, spelt og pinjekernene kan forberedes flere dage før, så det hele bare skal vendes sammen og smages til.

Tilføj evt. lidt wasabi eller finthakket chili for at give en stærk kontrast. Eller vend finthakkede æblestykker i til sidst for at give et frisk/syrligt modspil.

4 personer som tilbehør eller selvstændig frokostret.

Opskrift: Jesper Mørk Hovgaard. Se Jesper lave retten på sin båd her.

  • 500 g tilberedte rødbeder (ikke syltede) i staver eller skiver
  • 100 g blød gedeost (eller rygeost)
  • 300 g kogt perlespelt
  • 100 g feldsalat/vårsalat, skyllet og evt. rodender nippet af
  • 60 g letristede pinjekerner
  1. Dryp rødbederne af og hæld dem i en stor skål.
  2. Vend gedeosten i.
  3. Vend perlespelten i.
  4. Vend feldsalaten i (gem evt. lidt til pynt til sidst).
  5. Vend pinjekernerne i (gem evt. nogle af dem dem til drys til sidst).
  6. Anret i skål/fad eller portionsskåle.

FORSLAG TIL TILBEHØR

Opskrifter, tekst og illustrationer fra Karsten Tanggaard: Sous vide 2.0 og Sous vide-håndbogen. Sidetal henviser til Sous vide 2.0.

(C) Copyright Karsten Tanggaard, 2019-2024.

Læs mere om bøgerne Sous vide 2.0  og Sous vide-håndbogen og  hvor de kan købes.