Traditionelt tilbehør til pålæg på rugbrød – her i en ekstralækker sous vide-version med stor smag og et godt bid. Sent på sæsonen er rødbederne mere hårde, og så kan man give dem 1-2 timer ekstra for at opnå samme bid.
Denne opskrift giver en helt ren rødbedesmag, men man kan også tilsætte traditionelle (og gode) krydderier som et par allehånde, lidt sennepsfrø, et laurbærblad, en spsk sorte peberkorn og evt. en stjerneanis.
Rødbeder bliver også gode – men meget anderledes – hvis man ikke sylter dem, men tilbereder dem som en grøntsag som f.eks. Rødbedestave.
12 personer (som tilbehør)
- 400 g (helst små/nye) rødbeder i 1 cm skiver
- 100 g sukker
- 100 g æbleeddike
- Rør sukker og eddike godt sammen, tilsæt derefter rødbederne (og evt. ekstra krydderier) og rør det sammen.
- Læg det i en eller flere poser, så det kan ligge i ét lag.
- Pak ved maksimalt tryk. (Væske i posen? Se side 414). I stedet for poser kan man bruge store glas med låg (side 407).
- Tilbered 85°/3:00.
- Lad indholdet blive i posen og køl den ned med rindende, koldt vand. Herefter kan det holde sig flere måneder på køl.
Prøv noget nyt – og få flere succeser på tallerkenen: Denne opskrift er en af de 60 opskrifter som blev endnu bedre end jeg forventede i min nye Sous vide-håndbogen. En fantastisk kombination af råvarer og sous vide som jeg i bogen mærkede med “Overraskende godt”.
Jeg har lavet en liste med de 60 eksempler (og opskrifter på mange af dem) her, så du nemt kan finde frem til dem – og forhåbentlig finde noget, som du IKKE har prøvet før. Jeg garanterer, at det bliver godt!
Opskrifter, tekst og illustrationer fra Karsten Tanggaard: Sous vide 2.0 og Sous vide-håndbogen. Sidetal henviser til Sous vide 2.0.
(C) Copyright Karsten Tanggaard, 2019-2024.
Læs mere om bøgerne Sous vide 2.0 og Sous vide-håndbogen og hvor de kan købes.