Godt til rødt kød som oksemørbrad eller lammeculotte. Kan moses eller bruges direkte som tern.
4 personer (tilbehør)
- 150 g gulerødder i 1-2 cm tern
- 150 g persillerod i 1-2 cm tern
- 150 g kartofler i 1-2 cm tern
- 150 g knoldselleri i 1-2 cm tern
- 2 g (½ tsk) salt
- 75 g smør
- Bland alle delene godt.
- Fordel i poser, så laget ikke bliver mere end 2 cm tykt.
- Pak ved maksimalt tryk.
- Tilbered 85°/2:00.
- Evt.: Hæld indholdet i en skål og mos med en kartoffelmoser eller ved at støde med et håndpiskeris – brug IKKE blender, da det så bliver til klister.
- Varm igennem i gryde.
- Smag til.
Opskrifter, tekst og illustrationer fra Karsten Tanggaard: Sous vide 2.0 og Sous vide-håndbogen. Sidetal henviser til Sous vide 2.0.
(C) Copyright Karsten Tanggaard, 2019-2024.
Læs mere om bøgerne Sous vide 2.0 og Sous vide-håndbogen og hvor de kan købes.