Creme til frisk frugt som jordbær eller hindbær – eller til sous vide-tilberedte vindruer.
4 personer (tilbehør til dessert)
- 40 g (2 stk) æggeblommer
- 35 g flormelis
- 50 g hvidvin (evt. mousserende)
- 75 g piskefløde
- Pisk/blend æggeblommerne sammen, og pisk derefter sukkeret i.
- Pisk vinen i.
- Pak med middel vakuum i en kammervakuumpakker (vær klar til at stoppe, hvis det er ved at flyde over) – eller pres manuelt mest mulig luft ud og svejs så (brug ikke sug).
- Tilbered efter smag (her er brugt 77°/0:20).
- Køl posen ned med rindende, koldt vand og læg på køl i mindst en time. Herefter kan den holde sig nogle dage på køl.
- Pisk/blend fløden til skum og pisk (eller vend) æggemassen i.
- Film skålen og sæt den på køl til servering.
Passer godt til
Type | Råvare | Sous vide 2.0, side | Sous vide-håndbogen, sidetal |
---|---|---|---|
Frugt | Fersken | 334 | 252 |
Frugt | Nektarin | 335 | 262 |
Frugt | Pære | 304 | 263 |
Frugt | Vindrue | 335 | 268 |
Frugt | Æble | 312 | 269 |
Sauceguiden
Opskriften er en del af de mere 50 gratis opskrifter der findes i sauceguiden. Her kan du finde
- Varme og kolde saucer
- Søde og salte cremer
- Fonder
- Dressinger
Opskrifter, tekst og illustrationer fra Karsten Tanggaard: Sous vide 2.0 og Sous vide-håndbogen. Sidetal henviser til Sous vide 2.0.
(C) Copyright Karsten Tanggaard, 2019-2024.
Læs mere om bøgerne Sous vide 2.0 og Sous vide-håndbogen og hvor de kan købes.