Sandkage der er bagt ved kun 90° bliver meget saftig og fuld af smag med et friskt strejf fra citronskallen. Server evt. vaniljecreme til.
8 personer (1.000 g)
- 125 g smør, blødt
- 125 g sukker
- 120 (2 stk.) æg
- 200 g hvedemel
- 15 g citronskal, fintrevet
- 3 (1 tsk) bagepulver
- 1 g salt
- 150 g mælk
- Evt. smagsgivere
- 100 g rosiner + 3 g krydderier som kanel, ingefær, allehånde og nelliker, eller
- 110 g mørk chokolade i små stykker.
- Pynt: 10 g flormelis
- Rør smør og sukker sammen, rør æggene i.
- Bland melet med bagepulver, salt og evt. krydderier
- Bland alle dele og rør det godt sammen.
- Hæld i en 1-liters form (eller portionsforme) og luk til, evt. med køkkenfilm og elastik om kanten.
- Tilbered 90°/3:00 nedsænket i vandet, så åbningen er lidt over vandfladen. Stil evt. på en forhøjning og læg noget tungt over.
- Køl af i en halv time, hvis den skal serveres lun, eller køl helt af, hvis den skal serveres ved stuetemperatur senere.
- Sæt kagen på et fad og sigt flormelis over som pynt.
Godt med koldbrygget kaffe til!
Opskrifter, tekst og illustrationer fra Karsten Tanggaard: Sous vide 2.0 og Sous vide-håndbogen. Sidetal henviser til Sous vide 2.0.
(C) Copyright Karsten Tanggaard, 2019-2024.
Læs mere om bøgerne Sous vide 2.0 og Sous vide-håndbogen og hvor de kan købes.