Knoldselleri får en fin, sød og mild selleri- og nøddesmag, når den bliver sous vide-tilberedt, og konsistensen bliver saftig med et godt bid. Grillningen giver ekstra nøddesmag og lidt brændte elementer som kontrast til det søde.
4 personer (tilbehør)
- 600 g knoldselleri i 3×3 cm stave eller 2 cm skiver
- 15 g smør
- 6 g (1 stor tsk) salt
- 1/2 citron i tynde skiver
- Drys ved anretning: Evt. 30 g (ristede) græskarkerner
- Læg stavene i posen i ét lag og fordel smør, citronskiver og salt over.
- Pak ved maksimalt tryk.
- Tilbered 85°/0:45.
- Hæld væden fra og dup stavene tørre.
- Opvarm en grillpande (eller en havegrill) til maksimal varme og grill stavene ca. 1 min. på over- og underside.
- Smag til med salt og peber.
- Drys evt. ristede græskarkerner over.
Passer godt til
Sauce |
---|
Kryddersmør |
Krydderurtecreme |
Purløgs/skyr-creme |
Tomatsauce |
Opskrifter, tekst og illustrationer fra Karsten Tanggaard: Sous vide 2.0 og Sous vide-håndbogen. Sidetal henviser til Sous vide 2.0.
(C) Copyright Karsten Tanggaard, 2019-2024.
Læs mere om bøgerne Sous vide 2.0 og Sous vide-håndbogen og hvor de kan købes.