Selleristave (sous vide og grill)

Knoldselleri får en fin, sød og mild selleri- og nøddesmag, når den bliver sous vide-tilberedt, og konsistensen bliver saftig med et godt bid. Grillningen giver ekstra nøddesmag og lidt brændte elementer som kontrast til det søde.

4 personer (tilbehør)

  • 600 g knoldselleri i 3×3 cm stave eller 2 cm skiver
  • 15 g smør
  • 6 g (1 stor tsk) salt
  • 1/2 citron i tynde skiver
  • Drys ved anretning: Evt. 30 g (ristede) græskarkerner
  1. Læg stavene i posen i ét lag og fordel smør, citronskiver og salt over.
  2. Pak ved maksimalt tryk.
  3. Tilbered 85°/0:45.
  4. Hæld væden fra og dup stavene tørre.
  5. Opvarm en grillpande (eller en havegrill) til maksimal varme og grill stavene ca. 1 min. på over- og underside.
  6. Smag til med salt og peber.
  7. Drys evt. ristede græskarkerner over.

Passer godt til

Sauce
Kryddersmør
Krydderurtecreme
Purløgs/skyr-creme
Tomatsauce

Opskrifter, tekst og illustrationer fra Karsten Tanggaard: Sous vide 2.0 og Sous vide-håndbogen. Sidetal henviser til Sous vide 2.0.

(C) Copyright Karsten Tanggaard, 2019-2024.

Læs mere om bøgerne Sous vide 2.0  og Sous vide-håndbogen og  hvor de kan købes.