Skinke/brødknas er et godt salt og sprødt tilbehør (drys) til bl.a. torsk. Kan holde flere dage i tættillukket beholder.
4 personer (drys)
- 1/2 dl olivenolie
- 30 g tørt, hvidt brød uden skorpe
- 30 g sortfodsskinke (eller Parma-skinke)
- Skær brødet i papirtynde skiver og lade det tørre lidt (evt. på brødrister eller i ovn ved 120° varmluft).
- Skær brød og skinke i meget fine stykker (2×2 mm).
- Rist det sprødt i olie ved middel varme (8-12 min.) og dryp af.
- Hak evt. igen, hvis stykkerne er større end ristede løg.
Opskrifter, tekst og illustrationer fra Karsten Tanggaard: Sous vide 2.0 og Sous vide-håndbogen. Sidetal henviser til Sous vide 2.0.
(C) Copyright Karsten Tanggaard, 2019-2024.
Læs mere om bøgerne Sous vide 2.0 og Sous vide-håndbogen og hvor de kan købes.