En smørsauce er hurtig at lave: Det er mest smør, men den har en bund af indkogt løg og citronsaft som giver et frisk/syrligt modspil, og passer godt til lyse fisk eller grøntsager.
4 personer (giver ca. 200 g)
- 120 g hakkede skalotteløg
- 10 g (1 spsk) citronsaft
- 200 g hvidvin
- 10 peberkorn
- 200 g koldt smør i tern
- Kom alt undtagen smør i en lille gryde og kog det ind ved god varme til der næsten ikke er væske tilbage.
- Si væsken over i en anden gryde, og pres mest muligt væde ud af løgene.
- Sæt gryden over svag varme og pisk smørret i lidt ad gangen til saucen er cremet. Saucen må ikke koge, så skiller den.
- Smag til med salt og peber.
- Hæld saucen i en varm serveringsskål eller direkte på tallerkenerne.
Saucen stivner når den bliver kold (den består mest af smør), men kan lunes igen ved svag varme før ny servering.
Passer godt til
Type | Råvare | Sous vide 2.0, side | Sous vide-håndbogen, sidetal |
---|---|---|---|
Fisk | Gedde | 159 | |
Fisk | Laks, helt stykke | 262 | 171 |
Fisk | Laks, portionsstykke | 240 | 173 |
Fisk | Makrel | 262 | 176 |
Fisk | Rokkevinge | 262 | 180 |
Fisk | Rødspætte | 259 | 183 |
Fisk | Sankt Petersfisk | 186 | |
Fisk | Skrubbe | 189 | |
Fisk | Søtunge | 262 | 192 |
Fjerkræ | Gåsebryst | 209 | 139 |
Gris | Skinkeculotte | 139 | 70 |
Grønt | Kål | 296 | 229 |
Grønt | Porre | 338 | 235 |
Grønt | Spinat | 329 | 240 |
Okse | Kalvetunge | 91 | 61 |
Vildt | Harelår | 178 | 123 |
Vildt | Kaninryg | 178 | 127 |
Sauceguiden
Opskriften er en del af de mere 50 gratis opskrifter der findes i sauceguiden. Her kan du finde
- Varme og kolde saucer
- Søde og salte cremer
- Fonder
- Dressinger
Opskrifter, tekst og illustrationer fra Karsten Tanggaard: Sous vide 2.0 og Sous vide-håndbogen. Sidetal henviser til Sous vide 2.0.
(C) Copyright Karsten Tanggaard, 2019-2024.
Læs mere om bøgerne Sous vide 2.0 og Sous vide-håndbogen og hvor de kan købes.