Sort smør er brunet smør der er tilsat syre (eddike), kapers og hakket persille. Det er en dejlig sauce med både fedme og syre, der passer godt til hvid fisk, grønt og æg.
6 personer (giver ca. 200 g)
- 200 g smør
- 30 g kapers, grofthakkede (hvis det er saltede kapers, skal de være grundigt udvandede)
- 35 g hvidvinseddike (evt. æbleeddike)
- 20 g hakkede plade af bredbladet persilleblade
- Smelt smørret ved god varme i en ikke for lav gryde (smørret sprutter lidt når vandet koges af) i 3-4 min) under omrøring.
- Fortsæt omrøringen indtil smørret er bruset af (3 min).
- Sluk og fortsæt i ca. 2-3 min indtil skummet på toppen får brune prikker.
- Tilsæt kapers (pas på, det kan sprutte lidt).
- Pisk eddiken i og lad saucen køle af et par minutter.
- Rør persillen i.
- Hæld straks saucen i en varm serveringsskål eller direkte på tallerkenerne.
Passer godt til
Type | Råvare | Sous vide 2.0, side | Sous vide-håndbogen, sidetal |
---|---|---|---|
Fisk | Pighvar | 262 | 179 |
Sauceguiden
Opskriften er en del af de mere 50 gratis opskrifter der findes i sauceguiden. Her kan du finde
- Varme og kolde saucer
- Søde og salte cremer
- Fonder
- Dressinger
Opskrifter, tekst og illustrationer fra Karsten Tanggaard: Sous vide 2.0 og Sous vide-håndbogen. Sidetal henviser til Sous vide 2.0.
(C) Copyright Karsten Tanggaard, 2019-2024.
Læs mere om bøgerne Sous vide 2.0 og Sous vide-håndbogen og hvor de kan købes.