Spidskålen har stadig bid og struktur, men er ikke rå, og det passer godt til den friske syre og sødmen i æblerne. De ristede nødder (eller bacon) giver umami og knas, og det hele bindes sammen af honningens sødme og den let bitre syre i citronskallen.
4 personer (tilbehør eller forret)
- 1 spidskål delt i kvarte, stokken og de yderste blade fjernet
- 150 g spiseæble i 2-3 cm tern
- 80 g hasselnødder (eller bacon) i små tern, ristet let
- 10 g honning
- 15 g æbleeddike
- 10 g citronskal
- Klargør ingredienserne.
- Spidskål:
- Fordel de kvarte spidskål (ikke andet) i poser, så de kan ligge i eet lag.
- Vakuumer med maksimalt vakuum.
- Tilbered spidskålen efter smag (her er brugt 65°/0:30, flere tider/temperaturer side 296).
- Skær de kvarte kål i 3-4 cm stykker.
- Pisk honning, citronskal og eddike sammen med lidt olie og smag til.
- Bland de tørre dele og hæld dressingen over.
Opskrifter, tekst og illustrationer fra Karsten Tanggaard: Sous vide 2.0 og Sous vide-håndbogen. Sidetal henviser til Sous vide 2.0.
(C) Copyright Karsten Tanggaard, 2019-2024.
Læs mere om bøgerne Sous vide 2.0 og Sous vide-håndbogen og hvor de kan købes.
Billedet siger 85 grader, teksten siger 65?
Godt set, det må jeg få rettet ved billedet for det skal være 65/0:30. Mange tak!
Så er det rettet. Tak for hjælpen med at spotte den fejl.