Stikkelsbærtrifli består af blidt sous vide-tilberedte stikkelsbær sammen med knuste makroner og en vaniljecreme. Stikkelsbærkompotten kan forberedes flere uger i forvejen, og bliver ikke så bitter som ved kogning.
4 personer som tilbehør, giver 700 g (4 x 175 g)
- 350 g kold stikkelsbærkompot
- 60 g makroner
- 250 g piskefløde (evt. vaniljecreme)
- Pisk fløden netop stiv (eller forbered vaniljecremen)
- Knus makronerne groft og fordel i bunden af et lille serveringsfad eller i portionsglas.
- Fordel stikkelsbærkompotten over (gem evt. lidt bør til pynt til sidst).
- Fordel flødeskum/vaniljecrem og pynt evt. med lidt bør
Opskrifter, tekst og illustrationer fra Karsten Tanggaard: Sous vide 2.0 og Sous vide-håndbogen. Sidetal henviser til Sous vide 2.0.
(C) Copyright Karsten Tanggaard, 2019-2024.
Læs mere om bøgerne Sous vide 2.0 og Sous vide-håndbogen og hvor de kan købes.