Svampesauce er her med sous vide-tilberedte svampe, der giver saucen et fint bid og en dyb umamismag. Hvis man kommer lidt tørrede svampe i giver det en ekstra stor smag.
Svampesaucen er også fantastisk sammen med pasta (brug så hele portionen af de sous vide-tilberedte svampe), og har så meget smagsfylde, at man kan undvære kød.
4 personer (tilbehør), giver ca. 500 g
- 100 g hønsefond
- Evt. 20 g tørrede svampe
- 200 g sous vide-tilberedte svampe (halv portion)
- 250 g piskefløde
- Opvarm fonden sammen med evt. tørrede svampe og kog igennem i 10-15 minutter.
- Tilsæt væden fra de sous vide-tilberedte svampe og kog igennem i 2-3 minutter.
- Fjern evt. timiankviste, skær de sous vide-tilberedte svampe i mindre stykker hvis nødvendigt – og tilsæt dem sammen med piskefløden.
- Lad det koge ind til passende konsistens under omrøring.
- Smag til med salt, peber og evt. citronsaft.
Denne opskrift er en del af sauceguiden, hvor du kan finde opskrifter på mere end 50 kolde og varme saucer – og forslag til, hvad de passer til.
Passer godt til
Type | Råvare | Sous vide 2.0, side | Sous vide-håndbogen, sidetal |
---|---|---|---|
Fjerkræ | Kyllingebryst | 200 | 145 |
Lam | Lammenyre | 165 | 112 |
Okse | Ball tip | 32 | 26 |
Okse | Filet, stykke | 89 | 35 |
Okse | Højrebssteg | 89 | 42 |
Vildt | Bov | 170 | 118 |
Vildt | Dyrekølle, muskel | 174 | 119 |
Vildt | Dådyrkølle, muskel | 174 | 122 |
Vildt | Krondyrkølle, muskel | 174 | 119 |
Vildt | Rensdyrkølle, muskel | 174 | 119 |
Vildt | Rådyrkølle, muskel | 174 | 119 |
Vildt | Vildsvinefilet | 179 | 128 |
Sauceguiden
Opskriften er en del af de mere 50 gratis opskrifter der findes i sauceguiden. Her kan du finde
- Varme og kolde saucer
- Søde og salte cremer
- Fonder
- Dressinger
Opskrifter, tekst og illustrationer fra Karsten Tanggaard: Sous vide 2.0 og Sous vide-håndbogen. Sidetal henviser til Sous vide 2.0.
(C) Copyright Karsten Tanggaard, 2019-2024.
Læs mere om bøgerne Sous vide 2.0 og Sous vide-håndbogen og hvor de kan købes.