God til stegt kød sammen med sprødt brød eller pasta – eller som en lille ret til frokost eller forret. Til lam kan man tilføje oliven og feta. (Til denne denne ret bruges ikke sous vide.)
4 personer (tilbehør), giver ca. 500 g
- 450 g tomater i 2-3 mm skiver (endeskiverne kan udelades)
- 30 g rødløg i meget tynde skiver (ringe)
- 10 g (1 spsk) tyk balsamicoeddike
- 30 g god olivenolie
- 10 g (20 blade) basilikum
- Fordel tomaterne på fadet og drys løgringe og basilikumblade over.
- Hæld striber af balsamico og olie over og krydr med salt og peber.
- Server straks!
Passer godt til
- Kalvetunge med tuncreme
- Lammebov
- Lammeculotte
- Lammekølle
- Porchetta
- Spareribs/revelsben
- Vildsvinekølle
- Vitello Tonnato (af nakkefilet)
Opskrifter, tekst og illustrationer fra Karsten Tanggaard: Sous vide 2.0 og Sous vide-håndbogen. Sidetal henviser til Sous vide 2.0.
(C) Copyright Karsten Tanggaard, 2019-2024.
Læs mere om bøgerne Sous vide 2.0 og Sous vide-håndbogen og hvor de kan købes.