Tomatsalsaen giver et syrligt/friskt modspil til grøntsager som majskolber, til fisk eller til rødt kød.
Den er nem at lave, men skal helst laves lige før man spiser den.
8 personer som dip (4 personer som tilbehør), giver 400 g
- 250 g tomater i 1 cm tern
- 50 g rødløg i 5 mm tern
- 50 g bladselleri i 5 mm tern
- 100 g rød peber i 1 cm tern
- Evt. 15 g finthakket chilli
- 20 g finthakket koriander (eller evt. purløg)
- Dressing
- 30 g olivenolie
- 10 g rødvinseddike
- Salt og peber
- Saml tomatstykkerne som en bold mellem håndfladerne, og pres saften ud og smid den væk.
- Pisk dressingen sammen og vend grøntsagerne i.
- Smag til med salt og peber.
Passer godt til
Type | Råvare | Sous vide 2.0, side | Sous vide-håndbogen, sidetal |
---|---|---|---|
Fisk | Havbars | 262 | 160 |
Fjerkræ | Gåselår | 140 | |
Fjerkræ | Kyllingevinge | 148 | |
Grønt | Majskolbe | 300 | 232 |
Lam | Lammehalskam | 165 | 106 |
Okse | Brontosaurus steak | 29 | |
Okse | Outside skirt | 51 |
Sauceguiden
Opskriften er en del af de mere 50 gratis opskrifter der findes i sauceguiden. Her kan du finde
- Varme og kolde saucer
- Søde og salte cremer
- Fonder
- Dressinger
Opskrifter, tekst og illustrationer fra Karsten Tanggaard: Sous vide 2.0 og Sous vide-håndbogen. Sidetal henviser til Sous vide 2.0.
(C) Copyright Karsten Tanggaard, 2019-2024.
Læs mere om bøgerne Sous vide 2.0 og Sous vide-håndbogen og hvor de kan købes.