Torske-tarteletter

Tarteletter med torsk og spinat er en klassisk “mormor-“ret hvor den sprøde bund er fyldt med en mild sovs (der her er sous vide-tilberedt hollandaise) med fyld i små stykker. Her i en udgave med sous vide-tilberedt torsk og spinat, så konsistens og saftighed bevares. Fyldet kan forberedes dage i forvejen, og blot lunes lige før serveringen.

Man kan servere en let, frisk grøn salat til som modspil til det fede fyld.

4 personer (forret eller frokostret), 12 tarteletter med ca. 55 g fyld hver

  1. Tilbered torsk, spinat og hollandaise.
  2. Hvis det tilberedes sous vide nogle dage i forvejen:
    • Lad maden blive i posen (glasset) og køl den ned med rindende, koldt vand og læg på køl. Her kan det holde sig i en uge.
    • Inden videre tilberedning: Læg posen i varmt hanevand 10-15 min for at lune maden. Hollandaisen skal lunes i 30 min og omrystes jævnligt. Hvis den skiller, så se tip i hollandaise-opskriften.
  3. Skær spinaten i 2-3 cm stykker.
  4. Varm tarteletterne med bunden opad i ovnen (5-6 min ved 200°).
  5. Tag 12 pæne, små dildkviste fra, og hak resten groft.
  6. Pisk hollandaisen igennem, og de andre ting i, og derefter forsigtigt torskestykkerne i (de skal ikke moses)
  7. Fordel fyldet i tarteletterne, pynt med dildkvistene og server med det samme (de bliver hurtigt bløde).

ANDRE SERVERINGSFORSLAG (fyld i tarteletterne)

Opskrifter, tekst og illustrationer fra Karsten Tanggaard: Sous vide 2.0 og Sous vide-håndbogen. Sidetal henviser til Sous vide 2.0.

(C) Copyright Karsten Tanggaard, 2019-2024.

Læs mere om bøgerne Sous vide 2.0  og Sous vide-håndbogen og  hvor de kan købes.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *