Tarteletter med torsk og spinat er en klassisk “mormor-“ret hvor den sprøde bund er fyldt med en mild sovs (der her er sous vide-tilberedt hollandaise) med fyld i små stykker. Her i en udgave med sous vide-tilberedt torsk og spinat, så konsistens og saftighed bevares. Fyldet kan forberedes dage i forvejen, og blot lunes lige før serveringen.
Man kan servere en let, frisk grøn salat til som modspil til det fede fyld.
4 personer (forret eller frokostret), 12 tarteletter med ca. 55 g fyld hver
- 350 g sous vide-tilberedt torsk (uden skind)
- 200 g sous vide-tilberedt spinat
- Sovs: 150 g sous vide-tilberedt hollandaise
- 10 g dild
- 5 g citronskal
- 12 store tarteletter
- Tilbered torsk, spinat og hollandaise.
- Hvis det tilberedes sous vide nogle dage i forvejen:
- Lad maden blive i posen (glasset) og køl den ned med rindende, koldt vand og læg på køl. Her kan det holde sig i en uge.
- Inden videre tilberedning: Læg posen i varmt hanevand 10-15 min for at lune maden. Hollandaisen skal lunes i 30 min og omrystes jævnligt. Hvis den skiller, så se tip i hollandaise-opskriften.
- Skær spinaten i 2-3 cm stykker.
- Varm tarteletterne med bunden opad i ovnen (5-6 min ved 200°).
- Tag 12 pæne, små dildkviste fra, og hak resten groft.
- Pisk hollandaisen igennem, og de andre ting i, og derefter forsigtigt torskestykkerne i (de skal ikke moses)
- Fordel fyldet i tarteletterne, pynt med dildkvistene og server med det samme (de bliver hurtigt bløde).
ANDRE SERVERINGSFORSLAG (fyld i tarteletterne)
Opskrifter, tekst og illustrationer fra Karsten Tanggaard: Sous vide 2.0 og Sous vide-håndbogen. Sidetal henviser til Sous vide 2.0.
(C) Copyright Karsten Tanggaard, 2019-2024.
Læs mere om bøgerne Sous vide 2.0 og Sous vide-håndbogen og hvor de kan købes.