Tranebærkompot er et friskt/syrligt modspil til fede retter som andelår,
andebryst eller flæskesteg. Den passer også godt til risalamande. Kompotten bliver ikke så bitter som ved kogning.
Fint sammen med bagte æbler. Og fantastisk på havregryn eller skyr/youghurt til morgenmad.
8 personer som tilbehør
- 200 g tranebær
- 150 g flormelis (evt. alm. sukker, men det opløses ikke helt ved den korte tilberedning)
- Kom bær og sukker i en pose og
vakuumer ved maksimalt vakuum. - Tilbered 85°/1:00
- Smag til med mere sukker hvis nødvendigt (skal være ret friskt/skarpt i smagen).
- Køl af og opbevar i køleskab (kan holde sig i ugevis).
Passer godt til
Sauce |
---|
Vinaigrette |
Opskrifter, tekst og illustrationer fra Karsten Tanggaard: Sous vide 2.0 og Sous vide-håndbogen. Sidetal henviser til Sous vide 2.0.
(C) Copyright Karsten Tanggaard, 2019-2024.
Læs mere om bøgerne Sous vide 2.0 og Sous vide-håndbogen og hvor de kan købes.