Tunsaucen er en kold sauce eller creme, der er fed og syrlig og passer godt til tyndskåret kød, der i sig selv måske er lidt tørt. Den traditionelle sammensætning er Vitello Tonnato (med kalveinderlår), men det er også godt til lignende stykker af gris, lam eller kalkun.
4 personer (tilbehør)
- 75 g mayonnaise
- 2 g (1/2 fed) finthakket hvidløg
- 2 g Dijonsennep
- 10 g citronsaft (ca. ½ citron)
- 50 g tun (i olie) eller makrelfilet (tilberedt 46°/0:25)
- 10 g kapers
- Rør mayonnaise sammen med citronsaft, sennep og hvidløg og smag til med salt og peber og evt. mere citronsaft og sennep. Skal være stærk og ret tyktflydende.
- Udvand kapersene og blend med tun (makrel) og mayonnaise.
Passer godt til
Type | Råvare | Sous vide 2.0, side | Sous vide-håndbogen, sidetal |
---|---|---|---|
Fjerkræ | Kalkuncuvette | 142 | |
Gris | Nakkefilet | 124 | 85 |
Okse | Kalvetunge | 91 | 61 |
Okse | Roastbeef | 88 | 31 |
Okse | Tunge | 91 | 61 |
Sauceguiden
Opskriften er en del af de mere 50 gratis opskrifter der findes i sauceguiden. Her kan du finde
- Varme og kolde saucer
- Søde og salte cremer
- Fonder
- Dressinger
Opskrifter, tekst og illustrationer fra Karsten Tanggaard: Sous vide 2.0 og Sous vide-håndbogen. Sidetal henviser til Sous vide 2.0.
(C) Copyright Karsten Tanggaard, 2019-2024.
Læs mere om bøgerne Sous vide 2.0 og Sous vide-håndbogen og hvor de kan købes.