Vagtlen har meget delikat kød med fin smag af kylling og fuglevildt. Den vejer under 200 g, men hvis man farserer den, er der både mere mad, og den er lettere at tilberede sous vide til et ekstraordinært måltid.
Server den med ekstra svampestuvning og spinat, og måske lidt brød.
Man kan bruge en kylling i stedet for 4 vagtler og bruge samme opskrift, dog skal en kylling have 50% længere tid.
4 personer
- 4 vagtler (ca. 200 g hver)
- 400 g svampestuvning
- 600 g spinat (dobbelt portion)
- Evt. brød
- Tilbered svampestuvningen og lad den køle lidt af.
- Rens vagtlerne indeni og fjern evt indvolde og blodrester.
- Hak halvdelen af svampestuvningen og fyld vagtlerne. Bind lårene sammen, så de holder på fyldet.
- Salt vagtlerne og vakuumer dem med lidt afstand.
- Tilbered spinaten, og køl posen ned og læg i køleskab.
- Tilbered vagtlerne 60°/4:00.
- Tag vagtlerne op af badet, og læg i stedet posen med spinat i badet så den lunes.
- Tag kødet ud af posen og dup det HELT tørt (brug et rent viskestykke) og brun i rigeligt ghee ved god varme på alle sider, ialt 3-4 minutter så de tager farve.
- Tag vagtlerne af panden og dæk dem til.
- Brun svampene på panden, så de bliver lune og væden koger lidt ind.
- Anret på varmt fad eller varme tallerkener og server straks.
FORSLAG TIL TILBEHØR
Passer godt til
Sauce |
---|
Flødesauce |
Mormordressing |
Sauce aromat |
Opskrifter, tekst og illustrationer fra Karsten Tanggaard: Sous vide 2.0 og Sous vide-håndbogen. Sidetal henviser til Sous vide 2.0.
(C) Copyright Karsten Tanggaard, 2019-2024.
Læs mere om bøgerne Sous vide 2.0 og Sous vide-håndbogen og hvor de kan købes.