Vindruer kan med kort sous vide-tilberedning bruges som en frisk dessert sammen med en sabayonnecreme eller blot flødeskum eller græsk yoghurt 10 % med sukker og vanilje. Hvis man bruger druer i forskellige farver, bliver resultatet smukt i et serveringsglas.
4 personer
- 300 g vindruer (gerne forskellige farver), halverede på langs
- 10 g flormelis (evt. stødt almindeligt sukker)
- 200 g sabayonnecreme
- Vend sukker og druer sammen.
- Fordel i poser, så laget ikke bliver mere end 3-4 cm tykt.
- Pak, så posen slutter tæt.
- Tilbered 85°/0:15.
- Hæld evt. væden fra (den kan koges ind og lægges i bunden af en dessert, så den ikke opløser cremen).
- Læg druerne og sabayonnecreme i lag.
Passer godt til
Sauce |
---|
Crème Anglaise |
Sabayonne-creme |
Vaniljecreme |
Opskrifter, tekst og illustrationer fra Karsten Tanggaard: Sous vide 2.0 og Sous vide-håndbogen. Sidetal henviser til Sous vide 2.0.
(C) Copyright Karsten Tanggaard, 2019-2024.
Læs mere om bøgerne Sous vide 2.0 og Sous vide-håndbogen og hvor de kan købes.